Avainsanat

, , , , , , , , , , ,

Hei Digilearnit -blogin lukijat!

Purskeinen ja verkostomainen työ on vienyt meitä viime kuukausina vauhdilla moniin uusiin kuvioihin ja myös Digilearnit -blogi sulautuu osaksi Hämeen Ammattikorkeakoulun Digi-HAMK -blogia. Tässä blogissa HAMKin asiantuntijat kirjoittavat käytännönläheisiä ja mukavasti mukaan napattavia kirjoituksia digitaalisuudesta. Tervetuloa seuraamaan!

Tutustu myös kirjoituksiimme ja HAMK Unlimited -verkkolehdessä ja tarjoa rohkeasti omiakin kirjotuksiasi julkaistavaksi! Jatkamme digiteemojen kehittelyä myös yhdessä opettajaopiskelijoidemme kanssa, esimerkkinä Oppimisen digiagentit -kokoelma HAMK Unlimitedissa.

Taina Juurakko-Paavola johtaa DigSkriv-täydennyskoulutushanketta, jossa kehitetään ruotsin kielen opettajien valmiuksia ohjata lukio- ja korkeakouluopiskelijoita digitaalisia välineitä ja ympäristöjä käyttäen. Tervetuloa seuraamaan hankkeen blogia täältä!

Helena Aarnio jatkaa bloggaamista dialogiosaamisesta teemalla ”Tarinat dialogiosaamisen kehittämisessä” Dialogitori-blogissaan. Tule mukaan torille kuuntelemaan, keskustelemaan ja ihmettelemään!

Opettajakorkeamme johtaa myös laajaa yhteiseurooppalaista kehittämistyötä “Empowering ePortfolio Process”. Jos uudenlainen, dynaaminen ja innostava tapa käyttää eportfolioita arvioinnissa ja ohjaamisessa on sinun juttusi, seuraa tämän hankkeen blogia. Mukana muun muassa hankkeen valmentajan Anne-Maria Korhosen bloggauksia.

Jaana Kullaslahti jatkaa HAMKin digiosaamisen kehittäjänä ja korkeakoulupedagogiikan asiantuntijana useissa kansallisissa kärkihankkeissa. Häneltä voi kysyä lisätietoa runsaasti kiinnostusta ja innostusta herättäneestä digitaalisten osaamismerkkien käytöstä oppivan organisaation kehittämisessä. (etunimi.sukunimi@hamk.fi)

Jatkamme edelleen myös tutkimustyötä ja tavoitteenamme on julkaista monenlaisia tuotoksia – sekä käytäntölähtöisiä selvityksiä, raportteja, blogeja ja kolumneja että myös tieteellisiä julkaisuja. Tutustu esimerkiksi Sanna Ruhalahden tuoreeseen tutkimukseen opiskelijoiden motivoinnista verkkoympäristöissä. Sannan muita tutkimusintressejä löydät täältä.

Opettajankoulutuksemme kansainvälinen vienti kasvaa. Esimerkiksi tänä vuonna koulutusohjelmimstamme valmistuu jo yli 200 brasilialaista opettajaa. Digiosaaminen kulkee punaisena lankana myös näissä koulutuksissa. Koulutusviennin tapahtumiin voi hypätä mukaan seuraamalla Global Education -blogiamme, vetäjänä Essi Ryymin.

Matkamme digivalmentajina ja sparraajina jatkuu edelleen ja teemme töitä monien eri oppilaitosten, yritysten, korkeakoulujen ja työyhteisöjen kanssa. Digitaalisuuden johtamisesta kiinnostuneille vinkiksi Digiosaava Esimies -blogi, jonka uusimmassa postauksessa käsitellään johtajan minäpystyvyyttä.

Lämmin kiitos kiinnostuksestanne ja yhteisestä digiloikasta. Kiitos myös blogimme vieraskynille! Pidetään kiinni e-käsistä jatkossakin – ja muistetaan hengittää ja nauraa.

Ps. Tervetuloa kanssamme kansainväliseen EAPRIL-konferenssiin Hämeenlinnaan 28.11.-1.12. 2017! Teemana ”Inspired by the Future Education and Learning”. Jätä esitysehdotuksesi 10.5. mennessä! Juhlitaan samalla 100-vuotiasta Suomea!

finger-769297_1920